Desentum sai kliinisen tutkimusluvan Health Canadalta

syys 14, 2023

Kanadan lääkeviranomainen Health Canada on hyväksynyt Desentumin lupahakemuksen kliiniselle tutkimukselle, jossa tutkitaan koivuallergian siedätyshoitoon tarkoitettua DM-101PX-tutkimuslääkevalmistetta.

DM-101-C-002-tutkimuksessa testataan kolmen eri annosteluohjelman turvallisuutta ja siedettävyyttä, ja lisäksi selvitetään tuotteen vaikutusta allergiaoireisiin.

Tutkimusluvan saaminen on osoitus Desentumin sitoutumisesta tiukkoihin tieteellisiin ja eettisiin käytäntöihin. Lupahakemusprosessissa arvokkaana apuna on ollut tutkimuspalveluyritys Cliantha Research, joka tulee myös toteuttamaan tutkimuksen Kanadassa. Tutkimus käynnistetään tulevina viikkoina ja ensimmäiset annostelut tehdään loppuvuoden 2023 aikana.

Desentumin toimitusjohtaja Pekka Mattila toteaa: ”Mielestämme nykyiset allergioiden hoitomenetelmät eivät ole riittäviä. Uusia ratkaisuja kaivattaisiin kipeästi. Teemme pitkäjänteisesti työtä, jotta voisimme tarjota toivoa allergisille potilaille, ja tämä tutkimuslupa on jälleen yksi askel kohti sitä.”

Tietoa DM-101PX:stä

DM-101PX:n vaikuttava aine DM-101 on rekombinanttitekniikalla tuotettu koivun siitepölyn allergeeni, jota on muokattu allergeenisuuden vähentämiseksi. DM-101PX on formulaatio, jonka koostumus on optimoitu tukemaan vaikuttavan aineen kontrolloitua vapautumista annostelun jälkeen. Annostelu tapahtuu ihon alle annettavana injektiona.

Desentum Oy

Desentum on suomalainen, vuonna 2011 perustettu Teknologian tutkimuskeskus VTT:n spin-off-yritys, joka kehittää allergioiden hoitoon uudenlaisia immunoterapeuttisia menetelmiä. Ne perustuvat ihmisen oman immuunijärjestelmän uudelleenkouluttamiseen muokattuja hypoallergeeneja hyväksikäyttäen niin, että elimistö alkaa sietää allergeenejä.